Ga naar de inhoud

15 januari 2024

Vanmorgen begon het allemaal veelbelovend. Even inloggen op mijn Nationale Nederlanden leek te laten zien dat de aanvraag voor zorg in het buitenland was toegewezen. Helaas bleek dat nog niet zo te zijn. Een telefoontje later werd mij beloofd dat ze er zo snel mogelijk naar zouden gaan kijken. Iedereen snapte immers dat een schroef tegen of zelfs ín de aorta niet wenselijk is. Die belofte hebben ze gehouden. Amper twee uur later kreeg ik mail. De aanvraag is afgewezen. De reden daarachter is foutief en onjuist. Ze hebben de aanvraag nooit inhoudelijk beoordeeld. Wederom bellend bleek er geen enkel gesprek mogelijk met Nationale-Nederlanden. Stap hier dus niet naartoe over! Opmerkingen als ‘ja, ik ken zorg in het buitenland wel’ en meer werden gemaakt. Maar waarom hebben ze überhaupt die afdeling als ze alles afwijzen?

Dit zet mij in een wel heel lastig pakket. Ik heb een levensbedreigend probleem, een arts die weigert te onderzoeken en behandelen en een verzekering die weigert inhoudelijk te kijken naar de aanvraag voor zorg. Enigszins uit het veld geslagen komen we thuis tot een soort spoedberaad. Wat nu? En eerlijk, we zijn er nog altijd niet uit. Hoe gaan we ooit dit bedrag weer rond krijgen?

Starten we een rechtszaak? Wellicht, maar dit gaat weet ik hoelang duren. Tijd die we niet rustig af kunnen wachten. Enige spoed is geboden. Gaan we weer crowdfunden? Dat kan in theorie, maar durven en willen wij niet meer. Dat gaan we dan ook niet zomaar doen. Gaan we naar de media? Het verhaal is er bizar genoeg voor, maar wat willen we daarmee bereiken?

We staan open voor suggesties. Heeft u toevallig een heel gelukkig lot getrokken uit de loterij en de wens een zieke jonge vrouw te helpen? Ik houd mij aanbevolen. Dit is een situatie waar we in zijn gedwongen, maar nooit in hadden willen belanden. Dit kan toch niet!