Ga naar de inhoud

Eindelijk een datum

Deze week ontving ik een telefoontje met nieuws en de operatiedatum. De operatie is zo groot en gecompliceerd dat dit niet in één dag kan. Gelukkig hebben ze twee operatiedagen kunnen vinden die binnen dezelfde week vallen. Dit gaat de tweede helft van maart gebeuren.

Vanwege de schroef in mijn aorta is er een vaatchirurg betrokken. Dr Gilete heeft hem gevraagd de CT-scans te beoordelen en samen met hem een operatie plan te maken. gelukkig herinnerde ik mij een scan die eerder is gemaakt in Nederland en de juiste beelden gaf. Die hebben we opgevraagd en direct opgestuurd.
Nadat ik zelf de beelden van de scans had gezien en eigenlijk al wel de conclusie had getrokken, werd door deze arts officieel bevestigd dat de schroef ín mijn aorta zit. Die kunnen ze er dan ook niet zomaar weer uit halen. Dat heb je een gat in de aorta. Daarom is er voor gekozen om eerst de aorta te gaan beschermen en daarna pas de schroef eruit te halen. Het is een slecht scenario, maar het is fijn dat het nu definitief is. Geen onzekerheden meer.

Omdat ik zelf deze conclusie ook al had getrokken zijn we niet meer geschrokken. We konden alvast aan het idee wennen.
Wel maakt dit de reis naar Spanje risicovoller. Daarbij val ik soms zo’n beetje flauw van de pijn. We zullen daarom met een ambulance naar Spanje worden gebracht. We hopen snel de laatste documentatie van dr Gilete te ontvangen en kunnen ons dan helemaal voor gaan bereiden. We zijn blij dat de reis nu gepland is en het operatie plan en de data helder zijn.

Op de foto kunt u zelf de schroef bekijken. Om het iets makkelijker te maken heb ik cijfers gegeven aan wat u ziet.
1 is de schroef (een klein stukje)
2 is een dwarsdoorsnede van de aorta