Ga naar de inhoud

Wil je effies helpen met mijn heup?

Wil je effies helpen met mijn heup? Een vraag die ik vanmorgen kreeg. Voor ons een hele normale vraag. De heup van Esmée staat op het randje van de kom in plaats van netjes in de kom. Best pijnlijk en de banden worden erg opgerekt dus die moeten we effies terugzetten.

Esmée knijpt in een kussen en zet haar kiezen op elkaar en ik zet de heup weer op z’n plaats. Een voordeel van EDS is dat gewrichten die uit de kom gaan ook weer redelijk makkelijk terug te zetten zijn, we hoeven er niet meer voor naar een ziekenhuis.

Konden we alles maar gewoon thuis oplossen. Esmée is geen IKEA-pakketje waarbij je met een inbussleutel alle schroeven weer los of vast kunt draaien. Kon het maar. Iedere dag kijk ik met pijn in mijn hart toe hoe Esmée pijn verbijt zonder te klagen. Ze zet haar kiezen op elkaar en kreunt af en toe als het te bar wordt, maar als moeder zie ik haar pijn wel. Op die momenten wil ik het zo graag overnemen, maar dat kan niet. En dan die schroef bij of in haar aorta, ik probeer er maar niet teveel bij stil te staan hoe gevaarlijk dat is. We moeten nu handelen en toewerken naar de oplossing. Het is vreselijk dat we weer afhankelijk zijn van geld om deze levensbedreigende situatie op te lossen en dat de Nederlandse verzekering het (tot nu toe – we blijven touwtrekken) af laat weten. De beslissing om te gaan crowdfunden heeft mij wel wat slapeloze nachtjes bezorgd, maar ik moet over mijn schaamte heenstappen om het leven van mijn kind te redden.
Helpt u mee?

Ons rekeningnummer: NL 22 INGB 0008 6848 10
T.n.v. stichting Help Esmée

We zitten op: 25%